Centar civilnog društva u Korčuli službeno otvoren!

U ponedjeljak, 03. studenog 2014. godine, službeno je otvoren prostor Centra civilnog društva u Korčuli, u sklopu Gradskog bazena Gojko Arneri uz pjesmu klape Škerac. Projekt Centar civilnog društva sufinanciran je od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Otvorenju je prisustvovao i korčulanski gradonačelnik Vinko Kapelina koji je pozdravio nazočne i pohvalio rad korčulanske razvojne agencije KORA. Istaknuo je da je KORA u ove dvije godine postojanja financirala više gradskih projekata nego su porezni obveznici izdvojili za njen rad, te obećao daljnju potporu razvoju agencije.

Ivana Fazinić, direktorica KORA-e, upoznala je nazočne sa samim početkom ovog projekta i pritom naglasila kako je ovaj projekt rezultat suradnje Grada Korčule, razvojne agencije i građana koji su aktivno sudjelovali u svim fazama ovoga projekta. Navela je kako se na interaktivnim radionicama iskristalizirala projektna ideja Centra civilnog društva u Korčuli. Pritom je formiran je Građanski odbor u sastavu: Ivana Fabris, Josipa Favro, Vinka Lozica, Frano Radaić i Ivan Botica koji je u suradnji s KORA-om sudjelovao na pripremi projektne prijave na program „ Zajedno za bolje“ kojeg provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Ostvarena je financijska potpora Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u iznosu od 146.100 kn za uređenje prostora i zapošljavanje voditelja/ice na pola radnog vremena. Na natječaju za posao, koji je proveden u ožujku, aktivno je sudjelovao građanski odbor te je zaposlena Katarina Slejko na mjesto voditeljice, istaknula je direktorica KORA-e.

Voditeljica Centra Katarina Slejko upoznala je brojne posjetitelje s dosadašnjim i budućim aktivnostima Centra, te je istaknula glavni cilj projekta,a to je aktivnije uključivanje civilnog društva u život Grada Korčule tijekom cijele godine, kroz cijeli niz aktivnosti pod zajedničkim imenom „Korčula živi sva godišnja doba“. U Centru civilnog društva odvijati će se radionice, savjetovanja, okupljanja građana te razmjena znanja i iskustava. Osim toga, zainteresirane udruge mogu koristiti spomenuti prostor za pripremu i provedbu svojih projekata, održavanje skupština i ostalih aktivnosti u svome radu. Na jednom će mjestu imati pristup svim informacijama vezanim za rad udruge, od načina pisanja statuta do aktivnih natječaja na koje se mogu javiti.

Voditeljica je najavila zavičajne likovne radionice  za djecu koje započinju već ovaj tjedan pod stručnim vodstvom mlade profesorice likovne kulture, Nine Šestanović.

Galerija

Centar civilnog društva u Korčuli službeno otvoren! Centar civilnog društva u Korčuli službeno otvoren! Centar civilnog društva u Korčuli službeno otvoren! Centar civilnog društva u Korčuli službeno otvoren! Centar civilnog društva u Korčuli službeno otvoren!

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više