SUFINANCIRANJE KUPNJE ELEKTRIČNOG ILI HIBRIDNOG VOZILA

Građani i tvrtke opet mogu kupiti električno, hibridno ili plug in hibridno vozilo uz bespovratne državne poticaje od 7.500 do 70.000 kuna po vozilu. Javni poziv Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojim je za tu namjenu osigurano 7,5 milijuna kuna krenuo 23. rujna i bit će otvoren do iskorištenja predviđenih sredstava.

Projekt se provodi u skladu s Trećim Nacionalnim akcijskim planom energetske učinkovitosti RH za razdoblje od 2014. do 2016. i u skladu sa EU ciljevima smanjenja stakleničkih plinova. Upravo iz sektora prometa dolazi oko 25% onečišćenja emisijama stakleničkih plinova, od čega više od 70% generira cestovni promet. Zato su važne mjere energetske učinkovitosti u prometu jer se upravo zahvaljujući njima utječe na poboljšanje kvalitete zraka.

Poticaji iznose do 40% vrijednosti vozila, odnosno do maksimalno 70.000 kuna za kupnju električnih vozila, do 50.000 kuna za hibridna plug-in vozilate do 30.000 kuna za hibridna vozila. Također, nastavlja se sa sufinanciranjem kupnje električnih skutera, motocikla i četverocikala za koje se mogu dobiti poticaji od 7.500 do 30.000 kuna. Tvrtke mogu dobiti do 700.000 kuna.

Građani mogu dobiti poticaj za jedno vozilo, koje moraju zadržati u vlasništvu barem godinu dana, a tvrtke i obrtnici mogu dobiti do 700.000 kn te vozila moraju zadržati u vlasništvu najmanje 3 godine. Sufinancira se kupnja novih vozila, koja mogu biti kupljena u bilo kojoj zemlji Europske unije, međutim trebaju biti registrirana u Hrvatskoj.

Za prijavu na javni poziv potrebno je u Fond dostaviti ponudu za kupnju vozila od prodavatelja sa tehničkim karakteristikama vozila te kopiju osobne iskaznice i ispunjen prijavni obrazac. Nakon što se u Fondu zahtjev odobri, potpisuje se Ugovor o sufinanciranju i korisnik ima vremena 6 mjeseci za kupnju vozila. Fond će poticaje isplatiti u roku od 30 dana nakon dostave računa, dokaza o uplati i kopije prometne dozvole.

Sredstva Fonda dodijeljivat će se do isteka kalendarske godine ili do isteka sredstava, ovisno o tome koji uvjet nastup prije.

Javni poziv građanima i Javni poziv trgovačkim društvima i fizičkim osobama (obrtnicima)  možete vidjeti OVDJE.

Galerija

SUFINANCIRANJE KUPNJE ELEKTRIČNOG ILI HIBRIDNOG VOZILA

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više