Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima". 

Ciljevi ovog Otvorenog javnog poziva su:

– povećati interes mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima

– usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima

– osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za obrtnička zanimanja.

Prihvatljive aktivnosti su:

– potpore se odobravaju za stipendiranje učenika koji se u školskoj godini 2016./2017. u srednjim školama obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO), koja su ovim Projektom određena kao deficitarna: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater

Iznos potpore koji se može dodijeliti je 750,00 kuna po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2016./17. (od 01.09.2016. do 31.08.2017. godine).

Intenzitet potpore je 100%, a sredstva za odobrene potpore isplaćuju se korisnicima u dva obroka:

I razdoblje: rujan – prosinac 2016. godine

II razdoblje: siječanj – kolovoz 2017. godine

Prijave se zaprimaju od 1.09.2016. godine do 14.10.2016. godine.

Više o ovom pozivu pročitajte OVDJE. 

Galerija

Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više