Stipendije „Za žene u znanosti“

L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, desetu godinu za redom, objavili su natječaj za program stipendiranja „Za žene u znanosti“ kojim  se nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice.

Natječajem za nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ dodjeljuju se četiri stipendije u iznosu od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti).

Prijavu mogu podnijeti sve mlade znanstvenice u završnim fazama doktorskog studija, koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske.

Na stipendiju programa „Za žene u znanosti“ 2016. mogu se prijaviti isključivo ženske osobe na završnom stupnju doktorskog studija koje:

  • su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja,
  • su u završnoj fazi izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj,
  • nisu starije od 35 godina na dan 17. prosinca 2015. godine,
  • se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“
  • imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.

Sve prijave za nacionalnu stipendiju „Za žene u znanosti“ moraju biti predane na službenom Obrascu za prijavu uz priloženu odgovarajuću dokumentaciju (preslike).

Sve prijave trebaju biti naslovljene na predsjednika Natječajnog povjerenstva nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“. Prijave u dva primjerka (jedan tiskani i jedan elektronički) moraju biti zaprimljene u uredu Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture (Runjaninova 2, Zagreb) odnosno na e-mail adresu unesco@min-kulture.hr najkasnije do 17. prosinca 2015. godine u 24:00 h.

Natječaj je otvoren do 17. prosinca 2015.

Sve detalje o Javnom pozivu možete vidjeti OVDJE.

 

 

 

Dokumenti

Galerija

Stipendije „Za žene u znanosti“

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više