Pomoćnici u nastavi za 2017./2018. godinu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisuje JAVNI POZIV za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2017./2018. školsku godinu.

Predmet ovog Javnog poziva je prikupljanje prijava udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama za financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja onim učenicima s teškoćama u razvoju kojima u 2017./2018. školskoj godini nije osiguran pomoćnik u nastavi putem natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“.

Svaka udruga čija je djelatnost od općeg dobra u Republici Hrvatskoj ima pravo prijaviti se na ovaj Javni poziv i može prijaviti samo jedan projekt s jednim ili više partnera.
U svrhu provođenja projekta obvezno je partnerstvo prijavitelja sa školom/školama u kojima prijavitelj pruža usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju.
Poželjno je da udruga ima planirane i druge izvore financiranja koji će, barem djelomično, osigurati održivost projekta.
Udruga koja prijavljuje projekt je odgovorna za njegovu provedbu i izvještavanje, bez obzira s koliko partnera će ga provoditi.

najmanji iznos projekta koji udruga može zatražiti je:

a) 35.700,00 kuna (ukoliko prijavljuje projekt za jednog pomoćnika u nastavi koji se dodjeljuje učeniku s teškoćama u razvoju u osnovnoj školi na tjedno zaduženje od 20 sati),
b) 51.400,00 kuna (ukoliko prijavljuje projekt za jednog pomoćnika u nastavi koji se dodjeljuje učeniku s teškoćama u razvoju u srednjoj školi na tjedno zaduženje od 30 sati)

najveći iznos projekta koji udruga može zatražiti je:

a) 357.000,00 kuna (ukoliko prijavljuje projekt za deset pomoćnika u nastavi koji se dodjeljuju učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoj školi na tjedno zaduženje od 20 sati),
b) 514.000,00 kuna (ukoliko prijavljuje projekt za deset pomoćnika u nastavi koji se dodjeljuju učenicima s teškoćama u razvoju u srednjoj školi na tjedno zaduženje od 30 sati).

 

Javni poziv traje od 5. lipnja 2017. do 7. srpnja 2017. godine. Rok za podnošenje prijave projekta udruge na Javni poziv je 7. srpnja 2017. godine.

Više o ovom Pozivu pročitajte OVDJE. 

 

 

Galerija

Pomoćnici u nastavi za 2017./2018. godinu

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više