Pokreni nešto svoje!

Program potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj “Pokreni nešto svoje” novi je razvojni program ACT Grupe namijenjen poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima. Program potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem te odgovara na potrebe poduzetnika za savjetodavnom i finacijskom podrškom za početak i razvoj poslovanja.

Program financira Philip Morris Zagreb d.o.o..

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na poslovanje, društvo i/ili okoliš.

ACT Grupa će uspješnost provedbe cjelokupnog programa mjeriti sljedećim indikatorima: broj potpomognutih projekata, društveni povrat na investiciju (Social Return of Investment). Program podupire konkretne, jasne projekte koji će pokrenuti ili razviti poduzeće ili segment poduzeća, razviti novi proizvod ili uslugu ili na drugi način napraviti promjenu koja će imati dugoročni pozitivni učinak na poslovanje. Program ne financira redovito poslovanje poduzeća. Projekti mogu imati elemente zelene ekonomije, novih tehnologija, socijalnih usluga, zapošljavanja ranjivih skupina i druge elemente društvenog poduzetništva ili društveno odgovornog poslovanja.

 

Prihvatljivi prijavitelj je:

  • mikropoduzeće

  • fizička osoba pod uvjetom da nakon prihvaćanja projekta pokrene postupak za osnivanje poduzeća

Korisnik potpore može biti poduzeće sa sjedištem u Hrvatskoj koja spada u mikropoduzeća prema kriterijima Europske komisije. Aktivnosti projekta moraju biti provedene u Hrvatskoj, na čijem području projekt mora imati i utjecaj. Za financiranje su prihvatljive sve aktivnosti koje su potrebne za provedbu projekta.

Važan kriterij odabira će biti postojanje društvene inovacije koja ima potencijal za skaliranje i/ili replikaciju te dugoročni utjecaj na lokalnu zajednicu prijavitelja ili šire društvo. 

Prijavitelji šalju svoju prijavu putem web obrasca. Krajnji rok za slanje prijave je 12. prosinca 2016. godine do 12 sati.

Vrijeme trajanja projekata je do šest mjeseci. Najraniji početak provedbe projekata je 1. travnja 2017., a projekti moraju završiti do 30. rujna 2017.

 

Više o ovom Programu pročitajte OVDJE. 

Galerija

Pokreni nešto svoje!

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više