Otvoren natječaj za "start-up" projekte u području kulture

Fondacija Marche, Gospodarska komora Ancone, Politehnički univerzitet Marche, Grad Ancona i institut ISTAO, uz podršku Intesa Sanpaolo, međunarodne bankarske grupacije u okviru koje posluje Banca Intesa, objavile su drugi po redu javni poziv za prijave u "Ecapital Culture Adriatic Start Up School", školu namijenjenu mladim ljudima iz zemalja jadransko - jonskog područja, koja ima za cilj unaprjeđenje kulturno-povijesne baštine regije kroz razvoj inovativnih "start-up" inicijativa.

 

Projekt omogućava mladima da koristeći svoje vještine i kreativnost realiziraju poslovne ideje u području kulture i povežu se s kolegama iz drugih zemalja.

Polaznici škole će pohađati predavanja, sudjelovati na radionicama i analizirati studije slučaja i istraživanja iz područja razvoja i realizacije poslovnog plana, unaprjeđenja tehnika za "start-up" projekte, kao i planiranja i pokretanja "start-up" inicijativa.

Svoje poslovne ideje za pokretanje "start-up" projekata koji doprinose zaštiti kulturne baštine do 15. rujna 2016. godine mogu prijaviti kandidati do 40 godina starosti iz osam zemalja jadransko - jonskog područja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem obrasca na internet stranici http://startupschool.ecapital.it/.

Kandidati će predstaviti svoje poslovne ideje, uz uvjet da imaju diplomu srednje škole i odlično poznavanje engleskog jezika. Selekcija najuspješnijih kandidata  bit će obavljena do 30. rujna 2016., dok će se predavanja i radionice održati u talijanskom gradu Anconi između 17. listopada i 16.prosinca 2016.Projekt "Ecapital Culture Adriatic Start Up School" pokrenut je 2015. godine, kada je školu pohađalo 25 mladih ljudi iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Hrvatske, Italije i Srbije.

 

IZVOR: Odraz.hr

Galerija

Otvoren natječaj za

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više