Novi natječaji iz Vinske omotnice

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je nove natječaje za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018. za mjere:

  1. Restrukturiranje i konverzija vinograda.
  2. Investicija u vinarije i marketing vina

Za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda korisnici mogu biti proizvođači (fizičke i pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar, a fizičke osobe moraju biti obveznici poreza na dohodak/poreza na dobit. Predmet javnog natječaja je dodjela sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. sukladno uvjetima propisanim Pravilnikom o provedbi mjere Restrukturiranje i konverzija vinograda iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. Javna potpora u mjeri Restrukturiranje i konverzija vinograda je potpora sredstvima proračuna Europske unije. Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su 1.500.000 eura, a minimalni iznos potpore po projektu je 5.000 eura.

Dopuštene aktivnosti i troškovi su:

  1. ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i premještanje vinograda
  2. ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom (uz promjenu sorte ili uz zadržavanje iste sorte)

Za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina prihvatljivi korisnici su proizvođači (fizičke i pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave. Predmet javnog natječaja je dodjela sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018. sukladno uvjetima propisanim Pravilnikom o provedbi mjere Investicija u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su 3.000.000 eura, dok je minimalan iznos potpore po projektu 5.000 eura.

Dozvoljene te neprihvatljive aktivnosti i troškovi propisani su člankom 8. i 9. Pravilnikom o provedbi mjere Investicija u vinarije i marketing vina.

Potrebnu dokumentaciju za natječaje možete preuzeti OVDJE.

Natječaji su otvoreni do 21. prosinca 2015.

Galerija

Novi natječaji iz Vinske omotnice

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više