Fond za razvoj turizma 2015

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Fonda za razvoj turizma za sufinanciranje razvoja javne turističke infrastrukture. Opći cilj Programa je poticanje konkurentnosti hrvatskog turizma uz afirmaciju Hrvatske kao jedne od vodećih međunarodnih turističkih destinacija.

Predmet financiranja su:

  • Plaže 

  • Centri za posjetitelje/interpretacijski centri 

  • Javna cikloturistička infrastruktura 

  • Objekti turističke infrastrukture kojima upravljaju javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima 

  • Projekti javne turističke infrastrukture sufinancirani sredstvima iz Fonda za razvoj turizma kroz programe Ministarstva turizma u 2013. i 2014. godine - nastavak

Za dodjelu bespovratnih sredstava iz Fonda kao predlagatelji projekta mogu se prijaviti:

  •  Jedinice područne (regionalne) samouprave – županije

  •  Jedinice lokalne samouprave – gradovi i općine

  •  Javne ustanove koje upravljaju zaštićenim područjima prirode

Ministarstvo sufinancira do 80% opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog programa ili projekta. Minimalni iznos odobrenih sredstava je 100.000,00 kn, a maksimalni iznos po pojedinom projektu je 2.000.000,00 kn.

Ministarstvo će odobrena sredstva isplatiti na žiro račun korisnika u dva dijela: 50% po potpisivanju ugovora, a do 50% po prihvaćenom završnom pisanom izvješću sa svim potrebitim dokazima o ispunjenju preuzetih ugovornih obveza na način da ukupan iznos potpore ne može premašiti iznos veći od 80% ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Javni poziv je otvoren do 21. rujna 2015. godine.

Detaljne informacije o Javnom pozivu možete vidjeti OVDJE.

Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2015. godini možete vidjeti OVDJE.

 

Galerija

Fond za razvoj turizma 2015

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više